Drivhuset året rundt

Drivhuset året rundt

Jeg er stor fan af mit drivhus og jeg bruger det året rundt. Det ses desværre ofte at danskernes drivhuse står tomme fra oktober til maj og det er en skam. Dine kvadratmeter under glas kan nemlig bruges året rundt alle 365 dage. Jeg tror ofte at mange dropper udnyttelse af drivhuset hele året fordi de mangler inspiration, vejledning og DIY nemme guides. Hvis det gøres for besværligt og bliver en videnskab dropper vi ofte projektet i en travl hverdag.

Hos Spirekassen har vi en side, der hedder ”Begynder i drivhuset” Det er ikke sådan at du behøver at være begynder for at få inspiration på siden. Vi har bare systematiseret drivhusets opgaver og aktiviteter måned for måned så du kan nyde din pragtfulde oase altid. Her får du inspiration til alle ydermånederne hvor det måske ikke er så oplagt at dyrke.

Her i april ligner mit drivhus en blandet landhandel. Der står rester af vinterdyrkning, som er på vej ud i køkkenhaven. Der står krukker over det hele med dahliaknolde til forspiringen.  De spæde forspirede tomatplanter er på besøg i drivhuset på de lune dage. Når vejret er mere lunt, flytter jeg dahliakrukkerne ud i skærehaven og tomaterne flytter ind på fuld tid. Princippet er egentlig bare jeg udnytter, hver en kvm hele året rundt.

Jeg er udlært væksthusgartner og har haft drivhuse i mit liv, privat og professionelt i mange år. Hjemme i privaten har jeg haft flere drivhustyper gennem de sidste 20 år. Jeg ender altid med den samme konklusion. Jeg har for lidt drivhusplads. Mine drømme og planer fylder altid mere end jeg i virkeligheden har.  Nu forlader min mand og jeg snart vores gamle drivhus (og hus) da vi har købt en gård med langt mere plads.

Der skal vi indtage et gammelt orangeri, men klog af tidligere erfaring stopper projektet ikke der. Planen er at endnu et drivhus flytter ind i 2022 for drømmene bliver større og større. Der skal vinterdyrkes mere og vi mangler en lun oase, hvor vi kan opholde os i ydermånederne, hvor vejret er for koldt ude.

Hvis du vil have inspiration til aktiviteter i drivhuset året rundt så besøg os på www.begynderidrivhuset.dk

oprettet d. under Årets gang, Drivhuset, Vinterdyrkning


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar